donderdag 22 augustus 2013

Overleg met Ballast Nedam

Deze foto is een artist impression van een mogelijk bouwwerk op de rotonde N210 afslag Ouderkerk aan den IJssel. 
Om een dergelijk bouwwerk te kunnen realiseren is informatie vooraf nodig. De zoektocht naar informatie en de organisaties die bij een dergelijk project betrokken kunnen zijn leest u in deze blog. De eerdere berichten staan aan de rechterkant, de laatste bovenaan, de eerste, tevens beschrijving van de aanleiding, onderaan de lijst.


De Provinciale weg N210 tussen Krimpen aan den IJssel en Bergambacht is voor de komende 20 a 30 jaar in het beheer van Ballast Nedam Beheer BV.

Eduard en ik hebben gesprek met de projectleider, Richard Wildeman, gehad. We hebben gesproken over de mogelijkheden om een bouwwerk te bouwen op de rotonde. Hamvraag was, hoe ziet de rotonde er onder het wegdek uit?

Net als de wegdelen zijn ook de rotondes, dus die ook van afslag Ouderkerk, gebouwd volgens hetzelfde principe. Een lichtgewicht matras van gaas, lavasteen, piepschuim en asfalt, rust op een groep palen. Dit alles om verzakken en verschuiven op de veengrond te voorkomen.

Richard Wildeman vertelde dat het zeker niet gewenst is om de matras-top te doorboren, zoals nodig bij hei werkzaamheden. Wat wel zou kunnen is een grote ring van beton. Hij heeft aan zijn medewerkers de opdracht gegeven, met de weet van het aantal kg's van dit kunstwerk, of een betonnen plaat kan en hoe die eruit zou moeten zien.

De voorkeur van Richard Wildeman van Ballast Nedam Beheer BV heeft een locatie buiten de rotonde, maar nog wel binnen de beheersgebied van Ballast Nedam. Dan gaat het om de ruimte aan de zuidzijde tussen fietspad en de rotonde. In deze grond mag wel geheid worden en zijn praktisch geen leidingen.


Aan de noordkant, richting brug naar Ouderkerk tot aan het boezemwater liggen alle denkbare leidingen van heel Zuid-Holland, verboden gebied om te boren.

Richard Wildeman is regelmatig in deze buurt werkzaam, en heeft nauw contact met Peter Rijnbeek van de Provincie Zuid Holland. Hij heeft aan Peter Rijnbeek op de hoogte gebracht van dit blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten