zondag 4 augustus 2013

Hoog, hoog, wat is hoog?

Deze foto is een artist impression van een mogelijk bouwwerk op de rotonde N210 afslag Ouderkerk aan den IJssel. 
Om een dergelijk bouwwerk te kunnen realiseren is informatie vooraf nodig. De zoektocht naar informatie en de organisaties die bij een dergelijk project betrokken kunnen zijn leest u in deze blog. De eerdere berichten staan aan de rechterkant, de laatste bovenaan, de eerste, tevens beschrijving van de aanleiding, onderaan de lijst.


De intentie is om op de rotonde een bouwwerk te plaatsen van 23 m hoog.

Waarom zo hoog?
Een 'kunstwerk' op een rotonde wordt door omwonenden het meest gewaardeerd, zo is te lezen bij SKOR (stichting kunst in de openbare ruimte) en www.rotondekunst.eu, als het een herkenbaar beeldmerk is, binding heeft met de historie van de plaats, past in de omgeving en van een zekere grootte is, d.w.z. niet te klein.

Eerdere pagina's van deze blog beschreven al de koppelingen met herkenbaar beeldmerk en binding met de historie van de plaats. Met deze grootte wil ik het bouwwerk laten passen in het ruimtelijk beeld.

Een Hoogspanningsmast kan variëren tussen  40 en 164 m, de kerktoren van Ouderkerk is 40 m, een gsm mast is ca. 37 m. De omringende bomen, waar het bouwwerk bij voorkeur net boven uit zou moeten steken, zijn vooral wilgen en elzen, zijn gemiddeld 20 m, een lantaarnpaal langs de provinciale weg is 8 m.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten