donderdag 15 augustus 2013

Nieuwe rotonde Schoonhoven

Deze foto is een artist impression van een mogelijk bouwwerk op de rotonde N210 afslag Ouderkerk aan den IJssel. 
Om een dergelijk bouwwerk te kunnen realiseren is informatie vooraf nodig. De zoektocht naar informatie en de organisaties die bij een dergelijk project betrokken kunnen zijn leest u in deze blog. De eerdere berichten staan aan de rechterkant, de laatste bovenaan, de eerste, tevens beschrijving van de aanleiding, onderaan de lijst.


Na de zomervakantie (vanaf 12 augustus) starten in Schoonhoven de werkzaamheden tussen de rotonde Achterwetering en de nieuwe locatie rotonde Lopikerplein. Eind september zal de nieuwe rotonde volledig in gebruik zijn. Op de locatie van de bestaande rotonde komt dan natuurlijk groen met het fietspad daar langs.

Op 8 augustus werd ik vriendelijk verrast door het volgende bericht:

Geachte mevrouw Scheltema, beste Louky,

Mogen wij u allereerst complimenteren met uw initiatief en het ontwerp voor uw kunstwerk op de rotonde bij de afslag Ouderkerk.
In Schoonhoven zijn wij al zo'n jaar of drie bezig om onze rotondes (en dat zijn er 5) te voorzien van kunstvoorwerpen. Deze zijn geselecteerd uit inzendingen van Schoonovense Goud- en Zilversmeden. Doelstelling is onder andere om d.m.v. van deze kunstvoorwerpen weggebruikers te attenderen op het feit dat men zich in de 'Zilverstad' bevindt. Om daar een globaal beeld van te krijgen stel ik u voor onze website www.zilverstadrotondes.nl te bezoeken.
Inmiddels hebben wij een stichting Zilverstadrotondes in het leven geroepen die dit project trekt en werken heel nauw samen met de gemeente Schoonhoven.
Onze situatie is niet helemaal vergelijkbaar met de uwe. De rotondes zijn weliswaar eigendom van de Provincie Zuid-Holland, maar de Gemeente Schoonhoven heeft het onderhoud ervan.
Het contact met de Provincie loopt in ons geval via de gemeente.
In het artikel van Het Kontakt van 6 augustus j.l. doet u een pleidooi voor samenwerking. Ook wij stellen ons op het standpunt dat samenwerking vele voordelen kan opleveren en zijn dan ook geinteresseerd hoe u dat zou willen invullen.
Wij zijn benieuwd naar uw reactie

Namens het bestuur van Stichting Zilverstadrotondes
Vriendelijk groetend,

Loek van der Kolk, secretaris




Uiteraard heb ik hierop gereageerd en in november zullen we onze samenwerking oppakken.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten