zaterdag 27 juli 2013

Wat een K* streek

Het beoogde bouwwerk staat op de rotonde afslag Ouderkerk aan den IJssel op de Provinciale weg N210. De grond onder de weg en de rotondes valt onder de gemeente Nederlek.

In 2006 hebben de colleges en raden van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist besloten om voor de ontwikkeling van de Krimpenerwaard en het welzijn van haar inwoners intensiever samen te gaan werken. De afspraken hierover zijn vastgelegd in de Gemeenschappelijke Regeling K5 2009. Zie ook de website www.k5-gemeenten.nl .
http://krimpenerwaard.groenlinks.nl/files/imageupload/gallery_normal_image_6/P1070147_1.jpg
In deze regeling is een aantal werkgebieden ondergebracht. Op die gebieden opereren de K5-gemeenten als één organisatie. Momenteel zijn P&O, ICT, Sociale zaken en het lokale onderwijs in de regeling opgenomen. Ook gemeenteoverschrijdende projecten op het gebied van Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting worden door K5 uitgevoerd. In de toekomst zal de samenwerking verder worden uitgebreid. Hierbij behoort een fusie tot de mogelijkheden.
 <br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/k5banen/domains/k5banenwinkel.nl/inc/application/design/frontend/k5gemeenten/default/modules/blog/detail.phtml</b> on line <b>16</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to get property of non-object in <b>/home/k5banen/domains/k5banenwinkel.nl/inc/application/design/frontend/k5gemeenten/default/modules/blog/detail.phtml</b> on line <b>16</b><br />
Minister Plasterk, Binnenlandse Zaken, heeft op 1 juli 2013 de knoop doorgehakt. Hij dient in het najaar een wetsvoorstel in dat moet leiden tot een fusie van de gemeenten Bergambacht, Ouderkerk, Nederlek, Schoonhoven en Vlist op 1 januari 2015. De gemeente Krimpen aan den IJssel wordt dus niet in het fusieproces betrokken.  
De K5-gemeenten geografisch weergegeven | foto: TerraMetrics, Google | illustratie: RTV Vrolek / Daan Berg
Lees hier de volledige brief van minister Plasterk (PDF)
De gemeente Nederlek zei 2 juli 2013 in een reactie op de brief van de minister dat die zich niet kan vinden in een herindeling tot een K5. Volgens de gemeente is dit namelijk een “tussenstap” naar een K6. “Als het moet, dan in één keer goed!”
Nederlek zegt namelijk te vrezen dat een K5-gemeente met 53.000 inwoners niet voldoet aan het streefaantal inwoners voor een gemeente in het kabinetsbeleid, met ongeveer 100.000 inwoners. “De gemeenteraad van Nederlek moet er niet aan denken dat de eerste herindeling (K5) nauwelijks is gerealiseerd of de discussie over de volgende herindeling wordt al weer opgestart. Iedere herindeling kost veel tijd en energie.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten