zondag 14 juli 2013

ANWB paal in de weg

In de artist-impression van het kunstwerk op de rotonde van de N210 afslag Ouderkerk is te zien dat er een ANWB bewegwijzeringspaal in het midden staat.


Hoe hard is het gegeven dat de ANWB paal daar moet staan?

De werkgroep in Schoonhoven, bezig met kunst voor 5 rotondes, heeft het zekere voor het onzekere genomen, en benoemde de hoofddirecteur van de ANWB, de heer van Woerkom, in het comité van aanbeveling (www.zilverstadrotondes.nl).

Uitvoering van een kunstwerk voor Reinier Lagendijk.
Het bedrijf Segno d'Arte in Groot Ammers (www.segnodarte.nl) heeft bij een van de kunstwerken de ANWB paal met een boom verweven.
En directeur Lommers vertelde mij dat alles mogelijk is, want vóór dat de rotonde er was, kon men ook goed overweg met de bewegwijzering naast en vlak voor de afslag.

Op internet vind ik zojuist dat de ANWB per 1 januari 2013 niet meer een rol meer spelen in de algemene utilitaire bewegwijzering. Zij houden het nu enkel bij de toeristische bewegwijzering, bijvoorbeeld fiets- en wandelroutes, knooppuntnetwerken en informatiepanelen.
Partij die er vanaf april 2013 over bewegwijziging gaat is:
De Nationale Bewegwijzeringsdienst (www.bewegwijzeringsdienst.nl). Wat doen ze:
De Nationale Bewegwijzeringsdienst stelt op verzoek van de wegbeheerders bewegwijzeringsplannen op en beheert de landelijke database met bewegwijzeringsgegevens. Daarnaast kan iedere individuele wegbeheerder de NBd tevens de inkoop, de realisatiebegeleiding en het beheer van zijn bewegwijzering laten uitvoeren.

Zo, dat opent perspectieven voor deze rotonde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten