dinsdag 5 augustus 2014

Nieuws opgemerkt in de pers

Algemeen Dagblad Rotterdam Oost 5 augustus 2014

 

Dichtbij.nl Capelle Krimpen

Brief Nederlek startpunt vervolgtraject rontondekunst


1 / 1
zoom out
NEDERLEK - De gemeente Nederlek schuift het besluit over het plaatsen van een kunstwerk op de rotonde op de provinciale weg N210 bij de afslag naar Ouderkerk aan den IJssel, door naar het bestuur van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Dat heeft de gemeente in een brief laten weten aan initiatiefneemster Loucky Scheltema van de Vereniging KrimpenerKunstWaard.
Scheltema: "De brief is de afsluiting van een lange periode wachten op een aanvullend advies. Dat komt er niet, de gemeente maakt geen gebruik van de mogelijkheid. Wel bevestigt het college haar positieve grondhouding voor het ontwerp. Ook heeft ze bij de provincie Zuid-Holland geen bezwaar gemaakt tegen de reeds verleende ontheffing en vergunning. Al met al reden voor mij om zonder verder oponthoud over te gaan tot realisatie van het project."

Het kunstwerk is een stalen replica van de toren van de dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel. Het kunstwerk is acht meter hoog.

Volgens Scheltema ligt de focus nu op fondsenwerving en crowdfunding. "Voor het kunstwerk zal eerst voldoende geld moeten worden ingezameld alvorens er daadwerkelijk gebouwd kan worden. Er is 24.000 euro nodig, het saldo staat nu op 4.253 euro."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten