woensdag 4 september 2013

Support Ouderkerk

Deze foto is een artist impression van een mogelijk bouwwerk op de rotonde N210 afslag Ouderkerk aan den IJssel. 
Om een dergelijk bouwwerk te kunnen realiseren is informatie vooraf nodig. De zoektocht naar informatie en de organisaties die bij een dergelijk project betrokken kunnen zijn leest u in deze blog. De eerdere berichten staan aan de rechterkant, de laatste bovenaan, de eerste, tevens beschrijving van de aanleiding, onderaan de lijst.


Naar aanleiding van berichten over de toren op de rotonde in het IJsselblaadje 2x, Algemeen Dagblad en Het Kontakt en van mensen in het dorp, heb ik vele reacties op mijn idee ontvangen.

In totaal  117 positieve reacties, waarvan van 103 uit Ouderkerk.
Onder de reacties waren ook Ouderkerkse ondernemers, die bereid zijn onderdelen van het proces uit te voeren:
Staalconstructie door Vis Staalbouw
Beton storten door Aannemer Visser
Heien en takelen door Grondverzet Hogendoorn
Transport en plaatsen door ARTransport
Vervoer over water P. de Waardt
Alleen voor coaten zoek ik nog een ondernemer.
Het groenonderhoud  zal de huidige beheerder van de weg Ballast Nedam Beheer erbij kunnen uitvoeren
En met het coaten van het staal, zal de constructie in principe 20 jaar onderhoudsvrij zijn.

Ook is sprake van een mogelijke alternatieve locatie naast het centrum van de rotonde, een en ander is afhankelijk van de berekening voor een betonnen ring op de rotonde door Ballast Nedam Beheer. 
Daarnaast zijn de maten van de toren aangepast aan de standaard inkoop maten van staal en zal het geheel in totaal 3 meter lager zijn, 20 m hoog, de dakrand / ballustrade is dan 10 m hoog. Het grondvlak is minder dan 3 m in het vierkant en het gewicht is iets minder dan 6 ton.

Zoals eerder aangegeven zal ik trachten iedereen die het plan ondersteunt aan te schrijven een bijdrage te leveren, dat wil zeggen bekostiging d.m.v. crowdfunding. Ook is het mogelijk twee reclameborden bij de rotonde te plaatsen, waarop ondernemers uit Ouderkerk hun gegevens kunnen vermelden tegen een bepaald tarief. Het kunstwerk is dan geheel bekostigd door Ouderkerkers.

Nu is het moment aangekomen het plan in te dienen ter verkrijging van vergunningen bij gemeente Nederlek en provincie Zuid Holland. Morgenavond vergadert de stuurgroep Ouderkerk 750 jaar. Ik ben benieuwd of ik daar support krijg!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten