woensdag 7 januari 2015

Stap in de goede richting

Hiernaast ziet u het plan van een kunstwerk in de vorm van een replica van de kerktoren van Ouderkerk a/d IJssel. Uitgevoerd in staal en te plaatsen op de rotonde van de provinciale weg N210 afslag Ouderkerk a/d IJssel. Dit plan zal door lokale ondernemers uitgevoerd worden en door middel van 'crowdfunding' gefinancierd worden. 

Er is nog € 14.918 nodig. Huidig saldo: € 9.223,15, mede dankzij grote donaties van Rabo Bank, Heuvelman Hout, Imkerij de Nesse en van der Hoef kozijnen. Uw donatie kunt u overmaken naar IBAN NL61 RABO 0335 7991 83 te Krimpen ad IJssel ten name van Vereniging KrimpenerKunstWaard ovv rotondekunst. De vereniging Krimpener KunstWaard is een culturele ANBI, d.w.z. u kunt uw gift meer dan 100% aftrekken van de belasting.

 
Ontvangst omgevingsvergunning
Van mijn voormalige contactpersoon uit de gemeente Ouderkerk, nu werkzaam bij afdeling ruimtelijke ontwikkeling gemeente Krimpenerwaard, Fabian Jiskoot, hoorde ik vandaag 7 januari 2015, dat de omgevingsvergunning in goede orde is ontvangen en bij collega's klaar ligt om behandeld te worden, ze weten ervan.


Op bezoek bij historische vereniging Lekkerkerk door de tijd
Vanmiddag (7 januari 2015) was ik op bezoek bij het bestuur van de historische vereniging van Lekkerkerk. Als eerste agendapunt mocht het verloop van dit project toelichten. De historische vereniging is immers ook bezig met een mogelijk object in de vorm van een kerktoren, maar dan op de rotonde afslag Loetbos/Lekkerkerk aan de N210.
We hebben informatie uitgewisseld over haalbaarheid, contactpersonen, stevigheid, regelgeving en samenwerking met een partij die de groenvoorziening aanlegt en eventueel voor onderhoud kan zorgen.
We zijn uit elkaar gegaan met de afspraak elkaar op de hoogte te houden over de vorderingen.

Hiernaast, met sneeuw, de gerestaureerde torenspits van de gereformeerde kerk uit Lekkerkerk. Zo'n 90 jaar oud en ongeveer 7 m hoog. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten