zondag 4 januari 2015

Het hele plaatje

Hiernaast ziet u het plan van een kunstwerk in de vorm van een replica van de kerktoren van Ouderkerk a/d IJssel. Uitgevoerd in staal en te plaatsen op de rotonde van de provinciale weg N210 afslag Ouderkerk a/d IJssel. Dit plan zal door lokale ondernemers uitgevoerd worden en door middel van 'crowdfunding' gefinancierd worden. 

Er is nog € 15.065 nodig. Huidig saldo: € 9.076,15, mede dankzij grote donaties van Rabo Bank, Heuvelman Hout, Imkerij de Nesse en van der Hoef kozijnen. Uw donatie kunt u overmaken naar IBAN NL61 RABO 0335 7991 83 te Krimpen ad IJssel ten name van Vereniging KrimpenerKunstWaard ovv rotondekunst. De vereniging Krimpener KunstWaard is een culturele ANBI, d.w.z. u kunt uw gift meer dan 100% aftrekken van de belasting.


Wat is tot nu toe bereikt?
Na lancering van het ontwerp en uitwerking daarvan zijn 5 Ouderkerkse ondernemers bereid om de werkzaamheden aan dit ontwerp en de rotonde uit te voeren zonder dat ze daarvoor de kosten in rekening brengen. Het gaat om Vis Staalbouw, Breedveld Lasbedrijf, AR Transport, Aannemer Visser en Arma Infra hoveniers. Vis Staalbouw en Breedveld Lasbedrijf rekenen wel de staalkosten.

Vervolgens zijn met Ballast Nedam en Provincie Zuid Holland de details van het plan besproken. Ook hebben wethouders van Ouderkerk en Nederlek hun licht laten schijnen over het ontwerp en de mogelijkheden binnen de vigerende bestemmingsplannen.

In april 2014 ontving dit project van de provincie de vergunning voor gebruik van de rotonde en ontheffing op grond van de wegenverkeerswet om de rotonde in te richten en een kunstwerk in de vorm van een kerktoren te installeren. De vergunning/ontheffing is 3 jaar geldig.

Donaties
Tijdens de 750 jarige viering van Ouderkerk, oktober 2003, en bij de Winterfair van Ouderkerk in december 2003 kreeg dit project bijna 40 donaties met een totale opbrengst van € 2.286.

Eind mei 2014 ontving dit project van de Rabobank, Stimuleringsfonds Krimpenerwaard, een donatie van € 2000.

Nadat de vereniging Krimpener KunstWaard eind november 2014 de culturele ANBI status ontving van de belastingdienst, waarmee giften voor meer dan 100% kunnen worden afgetrokken van de belasting, is dit project op een actieve wijze onder de aandacht gebracht door advertenties, persberichten en het verspreiden van een flyer. Ook zijn de geïnteresseerden van het eerste uur via e-mail hierover aangeschreven. In 3 weken tijd is van een kleine 20 donateurs nog eens  € 4.790,15
ontvangen, met grote donaties van Heuvelman Hout, Van der Hoef Kozijnen en Imkerij de Nesse. 

En verder
Er is nog een bedrag open, dus we zien uw donaties graag tegemoet. Zolang de aanvraag bij de nieuwe gemeente Krimpenerwaard in behandeling wordt genomen zal het financierings-traject doorlopen. Ook toeleveranciers buiten Ouderkerk worden aangeschreven om een donatie te doen alsmede enkele fondsen. Dat is in ieder geval de komende 2,5 maand. Ook in 2015 is de Vereniging Krimpener Kunstwaard culturele ANBI en kunt u gebruik maken van de aantrekkelijk aftrekregeling bij uw belastingaangifte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten