woensdag 26 november 2014

Kunstwerk op rotonde N207/N210 bij Bergambacht

Hiernaast ziet u een overzicht van het plan tot plaatsen van een kunstwerk in de vorm van een replica van de kerktoren van Ouderkerk aan den IJssel. Uit te voeren in staal en te plaatsen op de rotonde van de provinciale weg N210 afslag Ouderkerk aan den IJssel.
Dit plan zal door lokale ondernemers uitgevoerd worden en door middel van 'crowdfunding' gefinancierd worden.
Er is € 24.000 nodig, huidig saldo ontvangen: € 4.286.



Onthulling kunstwerk rotonde(24-11-2014)

Burgemeester Arie van Erk en de wethouders Dilia Blok en Jan Vente van gemeente Bergambacht onthulden zaterdag 22 november, voor het laatst als volledig college, het kunstwerk op de rotonde N207/N210.
 

Het kunstwerk is een initiatief van mevrouw Van den Heuvel. Verdo Staalconstructies B.V. uit Bergambacht heeft het kunstwerk ontworpen en gemaakt. Het kunstwerk is geplaatst ter ere van de spoorlijn die hier vroeger heeft gelegen. Vrijdag 14 november was het 100 jaar geleden dat de spoorlijn Gouda - Bergambacht - Schoonhoven in gebruik werd genomen. 

Burgemeester Arie van Erk sprak zaterdagmiddag bij de onthulling van een historisch moment. "Niets is toeval. Honderd jaar geleden, 14 november 1914 precies, werd de spoorverbinding in gebruik genomen. In 1942 werd deze door de Duisters in beslag genomen. IJzer was het hoofddoel, waarvoor men interesse had. Nu honderd jaar later, laten we op deze rotonde een stukje spoorhistorie herleven."

Het kunstwerk is een initiatief van Bets van den Heuvel. De Bergambachtse heeft er drie jaar over gedaan om haar idee gerealiseerd te krijgen. Van Erk bedankte haar dan ook voor haar tomeloze inzet en vasthoudendheid. "Ze heeft ons als gemeentebestuur flink achter de broek gezeten."

Kale rotonde
Bets van den Heuvel: "Die kale rotonde was mij een doorn in het oog. Al tijdens de aanleg liep ik na te denken over wat er op zou kunnen komen. En ja hoor, mijn idee werd omarmd door het gemeentebestuur: een locomotief. Verdo Staalconstructies BV uit Bergambacht heeft het kunstwerk ontworpen en gemaakt. Het is mooi, ik ben heel trots."

Wilco Boom en Dennis Meilink zagen het met trots aan. Wilco: "Samen met Gerard Verdoold heb ik deze locomotief in de avonduren in elkaar gelast. Een hele klus." Een glunderende Dennis: "Ik heb hem getekend en ontworpen. Ik ben er trots op. Binnen enkele weken wordt ook een kunstwerk van mijn hand op de rotonde in Ammerstol geplaatst."
 









Uw donatie voor de rotonde N210 afslag Ouderkerk kunt u overmaken naar bankrekeningnummer NL61 RABO 0335 7991 83 te Krimpen aan den IJssel ten name van Vereniging Krimpener KunstWaard onder vermelding van ‘rotondekunst’.

De belastingdienst heeft de Vereniging Krimpener Kunstwaard de culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) toegekend. Dit geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2014. Het hebben van deze culturele ANBI-status bewijst dat de Vereniging Krimpener Kunstwaard aan betrouwbaarheidscriteria voldoet.



Wat dit voor u betekent? U mag uw gift vanaf € 60,- aan een culturele ANBI met 1,25 vermenigvuldigen, wanneer u de aftrekpost voor de inkomstenbelasting berekent. Voor bedrijven geldt dat 1,5 keer het bedrag van de gedane gift bij de vennootschapsbelasting in aftrek mag worden gebracht. De belastingdienst draagt dus bij aan uw gift!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten