zondag 30 november 2014

Drukte op de rotonde

Hiernaast ziet u een overzicht van het plan tot plaatsen van een kunstwerk in de vorm van een replica van de kerktoren van Ouderkerk aan den IJssel. Uit te voeren in staal en te plaatsen op de rotonde van de provinciale weg N210 afslag Ouderkerk aan den IJssel. Dit plan zal door lokale ondernemers uitgevoerd worden en door middel van 'crowdfunding' gefinancierd worden. Er is € 24.000 nodig, huidig saldo: € 4.286.Uw donatie kunt u overmaken naar IBAN NL61 RABO 0335 7991 83 te Krimpen ad IJssel ten name van Ver KrimpenerKunstWaard ovv ‘rotondekunst’.




Rotonde N210 afslag Loetbos/Lekkerkerk heeft veel schade door veel illegaal exceptioneel gereden transport zo heeft Ballast Nedam onlangs geconstateerd. De rotonde zal begin volgend jaar anders ingericht gaan worden. Net nu er 2 partijen hun zinnen op het middeneiland hebben gezet. Hun plannen zullen nu in de wacht gezet moeten worden.

Al enkele jaren geleden kwam de Historische Vereniging Lekkerkerk door de tijd met het idee om de in hun bezit zijnde torenspits van de voormalige gereformeerde kerk te plaatsen op de rotonde. Halverwege dit jaar kwam de firma de Graaf groenvoorziening op het idee om een landschapsontwerp te laten maken voor de middenberm en aan te melden bij de provincie om dit uit te kunnen voeren en te onderhouden.

En dat terwijl er al buiten de rotonde, vlak bij de fietsenstalling een kunstwerk is geplaatst waar dit blog al eerder over heeft gesproken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten