donderdag 1 augustus 2013

Samenwerking in de Krimpenerwaard

Deze foto is een artist impression van een mogelijk bouwwerk op de rotonde N210 afslag Ouderkerk aan den IJssel. 
Om een dergelijk bouwwerk te kunnen realiseren is informatie vooraf nodig. De zoektocht naar informatie en de organisaties die bij een dergelijk project betrokken kunnen zijn leest u in deze blog. De eerdere berichten staan aan de rechterkant, de laatste bovenaan, de eerste, tevens beschrijving van de aanleiding, onderaan de lijst.


De komende fusie tussen de 5 gemeentes in de Krimpenerwaard kan een vereenvoudiging in besluitvorming geven.
De beoogde rotonde is gebouwd door Ballast Nedam, voor de komende 18 jaar beheerder van de weg N210, in opdracht van de Provincie Zuid Holland. Beheer van de weg wil zeggen, onderhoud aan de weg en de bijbehorende zaken als bushokjes, wegaanduidingen, lantaarnpalen enz.

De grond waarop/waarin de weg is gebouwd is van de gemeente Nederlek.

Een bouwvergunning op grond van de wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor het bouwen van een groot en ingrijpend bouwwerk wordt al jaren behandeld door een regionale partij, gemandateerd door de afzonderlijke gemeentes in de Krimpenerwaard, Het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard (TBK.nl).

Beide partijen, Ballast Nedam en Technisch Bureau in de Krimpenerwaard, nemen de zorg van aanvragen over van Provincie Zuid Holland en de afzonderlijke gemeenten in de Krimpenerwaard, zo ook gemeente Nederlek en gemeente Ouderkerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten