vrijdag 19 juli 2013

In Brabant loopt het soepel

Zou deze rotonde in Brabant liggen en het vraagstuk 'kan er een kunstwerk op komen' speelt, dan is in Brabant een instantie die als een spin in het web het aanpakt: BKKC, Het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur.

Wat doen zij zoal?
Een onafhankelijk platform waar zakelijke creativiteit en creatieve zakelijkheid bij elkaar komen.

Met overtuiging bouwen we mee aan een sterke culturele infrastructuur voor Noord-Brabant. Want wij geloven in kunst en cultuur. We zien dat een bruisend cultureel klimaat profiel geeft aan onze provincie. Dat het een vliegwiel is voor economische groei en sociale aantrekkingskracht. Tastbare resultaten waarmee we de waarde van kunst en cultuur zichtbaar maken.
Netwerk
Iedereen die werk maakt van kunst en cultuur heeft aan bkkc een krachtige en inspirerende partner. We zijn een levend netwerk dat kennis, middelen en werk laat stromen. Een plek waar mensen en ideeën elkaar vinden en versterken.

bkkc heeft vier kernrollen:
  • kenniscentrum | bkkc is het centrum voor informatie en debat, een ontmoetingsplaats voor mensen die beroepshalve te maken hebben met kunst en cultuur.
  • makelaar | bkkc promoot de Brabantse culturele sector en brengt vraag en aanbod bij elkaar. Samen met provincie, gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties formuleren we vraag. En in overleg met makers versterken we het aanbod.
  • adviseur | bkkc is voor makers, podia en het kunstvakonderwijs een katalysator voor talent en ondernemerschap. Overheden adviseren we over cultuurbeleid en inrichting van de publieke ruimte.
  • financier | bkkc adviseert in financieringsvraagstukken en verstrekt subsidies. We vinden partners die willen investeren in een cultureel florerend Brabant
Zou Zuid Holland ook zoiets hebben? Er is een voorzichtige rol voor het Kunstgebouw in Rijswijk neergelegd. Echter hun rol overstijgt nog niet de kunsteducatie, ook zij zijn nog zoekende.
De commissie tot realisatie van kunst op 5 rotondes in Schoonhoven (www.zilverstadrotondes.nl) heeft daarom iemand van het Kunstgebouw in haar werkgroep benoemd.
De Provincie Zuid Holland wordt nu overspoelt met allerhande aanvragen en zouden zeer geholpen zijn met een centrum zoals in Brabant.

In Brabant hebben ze al veel voor elkaar gekregen ook kunst op rotondes en daarbij ook grote bouwwerken en de financiering daarvan.
Voorbeeld: Draaiend Huis - John Körmeling Het draaiend huis. En ze zijn partner van de crowdfunding organisatie voordekunst.nl afdeling Brabant .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten