donderdag 11 juli 2013

De uitdaging




Woensdag 10 juli 2013 bezoek aan Segno d'Arte in Groot-Ammers gebracht, en gesproken met Ton Lommers, zie op de foto rechts waar bij praat met kunstenaar Henk van Bennekum over een detail van een ruimtelijk kunstwerk 
Segno d'Arte is een bedrijf dat kunstwerken in de openbare ruimte ontwerpt, maakt, installeert en onderhoudt. Het is een klein, goed lopend bedrijf met 3 man op kantoor en 6 man in de fabriek, waarbij de werkzaamheden in de fabriek grotendeels lassen, slijpen en assembleren zijn. Andere werkzaamheden kopen ze in.
Het kunstwerk voor de rotonde van Ouderkerk zouden zij goed kunnen verzorgen maar ze blijven graag met eigen mensen en toeleveranciers werken.
Willen ondernemers uit Ouderkerk bijdragen, dan stellen zijn voor dat ondernemers genoemd worden op reclameborden en eventueel een bijdrage leveren in onderhoud en groenvoorziening.
Voor deze constructie zal een heimogelijkheid met ijzeren palen geschikt zijn, die kunnen dan met een kleine heimachine meter voor meter er in geheid worden, waarna de palen met beton afgestort kunnen worden. Metalen palen heien is nodig om trekkrachten op te vangen.
Een uitdaging wordt nog de ANWB paal in het midden, blijft die staan of wordt het een onderdeel van de constructie of gaan er borden voor en na de rotonde geplaatst worden. Goed contact met de ANWB is gewenst! Wie kan ik daarvoor benaderen?
Het is gewenst de bouwer en onderhouder van de N210: Ballast Nedam op de hoogte te brengen van de voorgenomen werkzaamheden en hoe die opgelost gaan worden. Ook hier een uitdaging dit contact te leggen en te informeren. Wie heeft al eerder dit meegemaakt?
Voor reacties: scheltema@kunstwaard.nl;

Geen opmerkingen:

Een reactie posten